Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Pražení kávy

Pražení kávy

Pražení kávy je proces, při kterém se surová kávová zrna praží při teplotě cca 200 °C po dobu několika minut. Pražení kávy je klíčové pro výslednou chuť kávy, je to skutečné umění, které vyžaduje zkušenosti, znalosti a cit pro správný okamžik. Délka pražení záleží na tom, kdo kávu praží – od prvního praskání, kdy začíná docházet ke fyzikálním a chemickým změnám zrna lze pražení kdykoli ukončit – káva může mít po upražení velmi světlou, skořicovou barvu nebo může být výsledná barva velmi tmavá, s olejem, který vystupuje na povrch zrna. My volíme střední pražení – káva má středně hnědou barvu, na zrnku je patrná světlejší rýha – střední pražení potlačuje kyselost a chuť ovoce, typickou pro světlé pražení. Středně pražená káva má typickou „kávovou“ chuť a vůni při zachování svěžesti a lehkosti, bývá s nádechem čokolády, oříšků a karamelu.